Sinds een aantal jaar steunt de Koningskerk het Butterfly Way Educare project in Zuid-Afrika. Directrice Penny Way heeft deze crèche opgericht voor de opvang van kansarme kinderen. Deze kinderen wonen in Vrygrond, een township bij Kaapstad. Armoede, misdaad en drugsgebruik zijn hier de orde van de dag. Penny schat dat er ongeveer 1.500 kinderen op straat leven, veel zijn op jonge leeftijd al aan de drugs.

Op dit moment zitten er ongeveer 45 kinderen op de crèche. De kinderen die naar de crèche gaan zitten in een veilige omgeving, ze krijgen degelijk onderwijs van één van de drie leerkrachten en een goede maaltijd. Een crèche is in Zuid-Afrika ook een onmisbare voorbereiding op de basisschool.

Butterfly Friends

Butterfly Friends zet zich vanuit Nederland in voor ondersteuning van de crèche. We doen dat door het (deels) bekostigen van het salaris van de leraren, maaltijden en schoolbenodigdheden, maar ook door advies en bemoediging. Ons doel is om Butterfly Way Educare te helpen om een erkende zelfvoorzienende crèche te worden.

Helpt u mee?

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar: butterflywayfriends [at] gmail [punt] com. Of bezoek de Engelstalige website van Buttefly Way Educare: https://www.butterflywayeducare.co.za.

Een eventuele gift kan worden overgemaakt naar:

Diaconie Gereformeerde Kerk Rotterdam Feijenoord, bankrekening: NL73 ABNA 0501 2664 37 o.v.v. Butterfly Way